Boksend opvoeden

Boksen is meer dan alleen sport. Boksen kan als geen andere sport een bijdrage leveren aan de maatschappij. In de eigenheid van de bokssport zitten waarden verankerd die bij kunnen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen. Beoefening van boksen stimuleert de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en wederzijds respect. De bokssport sluit daarnaast optimaal aan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren. Boksen en opvoeden is de unieke onlosmakelijke combinatie.

Door middel van emotie- en hartslagkaarten waarbij spanning in verschillende percentages een kind of jongere zijn of haar eigen spanning herkent. Spanning herkennen in je lijf en hierop reageren.

Het herkennen van spanning gebeurt in 4 percentages:  25- 50- 75- 100%. Hoe en wanneer reageer ik op mijn lijf waardoor ik mijzelf kan beheersen? Dit kan door jezelf ‘te gronden, focussen en ademhaling te reguleren’.

De transfer maken van het ervaren van je hartslag in de training met boksspellen en boksoefeningen. En vervolgens de koppeling maken in het dagelijks leven als je getriggerd of uitgedaagd wordt. Bewust zijn van je triggers en hierop reageren waardoor zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn groeit. Daarnaast leert het kind/jongere om hier een basisemotie aan te koppelen. Leert het kind/jongere de regie te nemen over zijn of haar leven.

Info

Jeske Baeten Psycho Motorische Kinder Therapie is een kleinschalige praktijk voor kind-/jeugdzorg én ouderbegeleiding in Goirle waarin meerdere vaktherapeuten werkzaam zijn.

Copyright © 2021 All rights reserved.