TEAM

Ons team

Wij zijn als (vak)therapeut geregistreerd bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en aangesloten bij de vakvereniging NVPMKT/NVPMT, geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) of bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Om onze registratie te behouden nemen wij deel aan supervisie, intervisie, na- en bijscholing. Wij conformeren ons aan de beroepscode met daarin opgenomen het klachtenreglement.

Jeske Baeten

Mijn naam is Jeske Baeten, praktijkhoudster en Psychomotorisch Kindertherapeut.

Ik ben getrouwd en moeder van vier opgroeiende kinderen. Ik heb jarenlang met veel plezier in het speciaal onderwijs gewerkt met meervoudig gehandicapte kinderen (indertijd Mytylschool Tilburg).

In 2013 gestart met de praktijk, die de laatste jaren is uitgebreid met een mooi team van therapeuten,  een contract als Jeugdzorgaanbieder met diverse gemeentes in de regio Hart van Brabant (2017). Sinds Mei 2023 beschikken we over een geweldige praktijklocatie met meerdere speelzalen in het centrum van Goirle.

Ik help graag kinderen en jongeren helpen meer zelfvertrouwen op te bouwen, een eigen pad te laten bewandelen door uit te gaan van de talenten van een kind en deze verder te ontwikkelen. Zodat kind en ouder weer met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan.

Als mede-initiatiefnemer heb ik me ingezet om een lokaal samenwerkingsverband van elkaar aanvullende kind- en jeugdzorgdisciplines te realiseren. Hierdoor is in November 2020 Younik Goirle van start gegaan: www.younik-goirle.nl 

Naast psychomotorisch kindertherapeut ben ik aan de Opleiding voor PMKT verbonden als lid van de Examencommissie en werkgroep Kennisinnovatie.

– Geregistreerd Psychomotorisch Kindertherapeut – Geregistreerd ReAttach® therapeut – M.E.P. practitioner – Griefelaar – Gezins PMT – Rots & Water –

Annelies Ventevogel

Mijn naam is Annelies Ventevogel en ik ben werkzaam in de praktijk als psychomotorisch kindertherapeut.

Samen met mijn man en 3 dochters woon ik met veel plezier in het schilderachtige Nuenen.

Na mijn studie orthopedagogiek heb ik gewerkt als consulent en gedragsdeskundige bij MEE Zuidoost Brabant en als ambulant hulpverlener bij een jeugdzorg organisatie. Na 12 jaar ben ik opnieuw de studiebanken ingedoken en heb ik de opleiding Psychomotorische Kindertherapie gevolgd.

Ik haal veel plezier en voldoening uit de contacten en de samenwerking met cliënten en collega’s maar ben op mijn best wanneer ik samen met hen letterlijk en figuurlijk in beweging kom. Het werk als psychomotorisch kindertherapeut geeft me de focus dat ik vanuit verbinding wil werken; samen ervaren en plezier maken!

‘Gras groeit niet harder als je eraan trekt’ Met zorg en aandacht, regen en zonneschijn en de juiste voedingsbodem kun je optimale voorwaarden creëren om te groeien. Met kinderen en ouders ga ik op ontdekkingstocht naar deze voorwaarden, zodat het kind zich verder kan ontwikkelen in relatie met zijn omgeving. Ik bied mogelijkheden waarbinnen kinderen ervaringen opdoen om te bouwen aan hun gevoel dat ze ‘ertoe doen’, dat vaak op bewust of onbewust niveau versteviging vraagt. Samen bouwen we aan een steviger zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. En of het nu kleine of grote stappen zijn, er is altijd een vorm van beweging te ontdekken.

Ik ben verbonden aan de PMKT Opleiding als lid van de examencommissie en neem deel aan de werkgroep HBO Bachelor Therapie Kind en Jeugd voor een nieuw op te richten opleiding.

In mijn vrije tijd ben ik graag samen met mijn gezin, familie en vrienden. Ik speel tennis en houd van kamperen en de bergen. De laatste twee het liefst gecombineerd!

– Psychomotorisch Kindertherapeut – Orthopedagoog – Rots & Water –

Cindy de Grund

Mijn naam is Cindy de Grund. Ik ben werkzaam in de praktijk als Psychomotorisch Kindertherapeut.

Ik ben meer dan 25 jaar werkzaam geweest in het speciaal onderwijs als vakleerkracht gym. Ik heb daar veel ervaring opgedaan op het gebied van bewegen, spelen en het geven van sociale vaardigheidstraining aan kinderen met gedragsproblemen.

Daarnaast heb ik een gezin en ben ik moeder van twee jongens van twaalf en vijftien jaar.

Mijn missie is om kinderen en ouders vanuit eigen kracht en mogelijkheden verder te ondersteunen in hun ontwikkeling naar meer balans in hun leven.

– Psychomotorisch Kindertherapeut – Motorisch Remedial Teacher – Rots & Water trainer –

Rinske Rompen – Phaff:

Mijn naam is Rinske Rompen-Phaff. Ik werk sinds 2017 in de praktijk bij Jeske.

Nadat ik mijn opleiding als psychomotorisch therapeut heb afgerond en ben ik als werkervaringplek bij Jeske gestart. Jeske kende mij uit Goirle en wist van mijn vele vrijwilligerswerk met kinderen en jongeren o.a. bij de scouting en de vele pleegkinderen die bij ons thuis voorbij zijn gekomen.

De kans om bij Jeske eerst te leren was een mooi aanbod en is uitgegroeid tot 2 volle dagen waarbij ik nu werkzaam ben in de praktijk.

Gaandeweg blijf je je bij scholen. Als therapeut heb ik de meeste affiniteit met positieve psychologie, gezondheid en ouderschap. Zo ben ik ook bij de opleiding tot ACT-therapeut gekomen

Daarnaast sport ik zelf veel met affiniteit voor dans en martial arts. Dit was dan ook mooi te combineren in de opleiding boksend opvoeden. Waarbij vele variaties van boksspelen ingezet worden binnen de praktijk.

Opgegroeid in Goirle, ben ik nu samen met mijn man neergestreken in de mooie natuur van Esbeek en hebben we in 2022 ons zoontje mogen verwelkomen.

– Psychomotorisch Therapeut – ACT – Boksend Opvoeden –

Edith van Gerven:

Hallo, ik ben Edith van Gerven, getrouwd en moeder van 3 zonen.

Binnen de jeugdhulp heb ik ruim 24 jaar ervaring in het werken met kinderen/jongeren en hun gezinnen. Vanuit mijn grote belangstelling en overtuiging heb ik me gespecialiseerd in video interventies (VIPP-SD, VIB + VHT Gehechtheid) en in Sherborne Samenspel Bewegingspedagogiek.

De nadruk in mijn werk binnen de PMKT-Praktijk ligt op het werken aan hechtingsproblematiek, rouwprocessen en trauma gerelateerde problematiek.

Het maakt me enthousiast omdat je middels eenvoudige spelvormen een kind de mogelijkheid biedt een gestagneerde ontwikkeling van de hechting (vaak icm trauma) te herstellen en helpt de hechtingsrelatie te versterken.

Naast Sherborne Samenspel therapeut ben ik  opleider Sherborne, supervisor en bestuurslid van de landelijke vereniging Sherborne Nederland.

– Sherborne Samenspel Therapeut – VIB – Gezins PMT –

Stagiaires Iris Broeren / Sebastiën Koridon

Werkzaam binnen de praktijk tijdens studiejaar 2023-2024

Info

Jeske Baeten Psycho Motorische Kinder Therapie is een kleinschalige praktijk voor kind-/jeugdzorg én ouderbegeleiding in Goirle waarin meerdere vaktherapeuten werkzaam zijn.

Copyright © 2021 All rights reserved.