ReAttach, Kind en Jeugd:

ReAttach is ontwikkeld door Paula Weerkamp-Bartholomeus

ReAttach is een methode waarbij het kind of de jongere wordt geholpen om indrukken en gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het leven op een goede manier te verwerken zodat uw kind er geen last meer van heeft in het dagelijks leven.

Deze methode zorgt ervoor dat het kind of de jongere zelf in staat is om de juiste informatie op te halen, te registreren en te plaatsten. Het is voor kinderen vaak erg ontspannen, er ontstaat rust, inzicht en overzicht. Kinderen ervaren vaak dat het rustiger is geworden in hun hoofd na een ReAttach interventie.

Het prettige aan deze manier van werken met kinderen is dat ze niet hoeven te praten over hetgeen waar ze last van hebben. Hierdoor is de interventie laagdrempelig.

Hoe gaat ReAttach in zijn werk?
Door lichte ritmische aanraking op de handen wordt het spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving van het kind gereguleerd. Daarbij worden denkopdrachten gegeven door middel van stemgebruik en intonatie.

Info

Jeske Baeten Psycho Motorische Kinder Therapie is een kleinschalige praktijk voor kind-/jeugdzorg én ouderbegeleiding in Goirle waarin meerdere vaktherapeuten werkzaam zijn.

Copyright © 2021 All rights reserved.