Rots & Water

We gebruiken elementen en oefeningen van Rots & Water binnen de therapie, we bieden geen aparte Rots & Water training aan.

Rots en Water richt zich op het bevorderen van een positieve ontwikkeling van sociale en emotionele competenties en het voorkomen en/of verminderen van problemen op het intrapersoonlijke domein (hoe zien kinderen/jongeren zichzelf) en het interpersoonlijke domein (hoe gaan kinderen/jongeren met elkaar om).

Het leren hanteren van het Rots en Waterconcept geeft kinderen en jongeren  meer inzicht in sociale situaties en de impact van hun eigen gedrag:

Rots staat voor eigen grenzen aan kunnen geven, zelfstandig beslissingen kunnen nemen, een eigen weg kunnen gaan.

Water staat voor communicatie, kunnen luisteren, samen naar oplossingen kunnen zoeken, en de grenzen van anderen te respecteren.

Door oefeningen waarin het ervaren en bewust worden van het eigen lichaam, de eigen kracht (fysiek), lichaamshouding en lichaamstaal centraal staan, leren kinderen en jongeren hun lichaam beter voelen en ‘lezen’. Met respect voor zichzelf en de ander.

Info

Jeske Baeten Psycho Motorische Kinder Therapie is een kleinschalige praktijk voor kind-/jeugdzorg én ouderbegeleiding in Goirle waarin meerdere vaktherapeuten werkzaam zijn.

Copyright © 2021 All rights reserved.